Kova Burcu Çiçeği

     Kovalar idealist olmakla iyi puan alırlar; ama, gerçek idealizm kusursuz sadakati ve iyimserliği içerdiği için, belki de bu iyi puanlar biraz fazladır. Uranüslü, kaybedilmiş davalarla uzun süre kendini aldatmayacak kadar akıllıdır. O, arzulanan şeylerin çoğunun, çok yakından incelediği ve halâ çok sevdiği gök kuşağı gibi hayal ürünü olduğunu bilir. Gelenek, görenek ve otorite Onu hiç etkilemez. Bunlara kibarca saygı gösterirse de, bunlar Onun aldatıcı, çarpık ve mantık dışı durumları açığa çıkarma yolundaki önüne geçilmez hevesine engel olmaz.

    Kovanın kafası ve bedeni rüzgar gibi özgür olmalıdır. Kovayı bir yere bağlamaya çalışmak, kelebeğin uçmasına engel olmaya, bahar esintisini dolaba hapsetmeye, ya da kış rüzgarını şişeye kapatmaya çalışmaya benzer. Bu yapılamaz; hem dünyada kim böyle bir şeyi denemek ister? Gerçi o, zamanının çok ilerisindedir ve Onun görüş açısını yakalamakta zorluk çekersiniz, ama bunu bir denemekte gene de yarar vardır. Denedikçe şaşkınlığınız artsa bile, biraz da akıllanırsınız. Kova burcunun çiçeği "defodil"dir. "daffy" yani "kaçık" sözcüğünün nereden geldiğini şimdi anladınız sanırım. 

    Kovanın ruhu ne yapacağı belli olmayan, şiddetli değişiklik gezegeni Uranüs tarafından sürekli olarak parçalanır. Bu da Onun elektrik mavisi bir berraklıkla ileriyi, geleceği görmesini sağlar. Kovanın metali olan uranyum bile gerçekte bir metal olmayıp radyoaktif kimyevi bir maddedir ve ancak bileşimler halinde bulunur. Atomik araştırmalarda önemli bir maddedir ve sürekli bir şekilde bölünerek çoğalır. Parlak şimşeğin sekiz keskin ışınının manyetik haşmeti Kovanın safirinde yansıyarak, Onu tanımaya çalışanlara sırlarını açıkça gösterebilir. Ancak, çok eskiden Satürnün bilgeliğinden ilham almış olan yalnız kalbinin derinliklerini, eğer siz de gelecekte yaşamıyorsanız, ancak bir an için görebilirsiniz.

Kova Burcunun Sevmediği Şeyler

    Uranüsün konsantrasyon gücü korkunç olabilir. Aynı zamanda,çevrelerinde dönen işleri ve isterlerse, bunların arkasındakileri bir radar ekranı gibi kapma yetenekleri vardır. Hararetli bir tartışmaya kendilerini kaptırmışken, eğer radarlarını ona göre ayarlamayı akıllarına koymuşlarsa, odanın öbür yanında neler olup bittiğini hiç kaçırmadan tartışmayı sürdürebilirler. Bazen Kovanın söylediğiniz bir şeye hiç dikkat etmediğine yeminler edebilirsiniz. Bir de bakarsınız ki, ertesi gün o söylediğiniz şeyi size teyp gibi aynen tekrarlıyor. Eşini caddenin üstünde tek başına bırakıp giden o dostum gibi bazen dalgınlığa kapılsa bile, Uranüslünün unutkan görünürken tepeden tırnağa bilgi edinme yeteneğini sakın küçümsemeyin. 

      Kova erkek ve kadının düşündükleri şeyler daima yarın için bir ipucudur. Uranüsün bilinmeyene kendini kaptırma ve mistik sırları hiç uğraşmadan algılama konusundaki korkunç yeteneği Ona garip ve yüksek derecede bir ruhsal kehanet sezgisi sağlar. Daha telefonu çalmadan açan ve dahası, tek kelime konuşmadan hattın öbür ucunda kim olduğunu bilen birini tanıyorum. Abraham Lincoln kendi ölümü hakkında şaşırtıcı ayrıntılarla bazı şeyleri sezmişti. Hemen hemen her Kovanın sizin içinizdeki özlemleri anlamasını sağlayan eşsiz bir hassasiyeti vardır. Hiç konuşmadan, sizin bile farkında olmadığınız ruhunuzun derinliklerindeki bir ihtiyacınızı anlar. Kova, bu sihirli anteni kullanarak görünmeyen bir elektrik akımıyla kendi düşüncelerini de karşısındakine geçirebilir. Telefonda konuşurken uzun bir sessizlik olunca, siz Onun uyuduğunu sanırken, O bir takım titreşimler göndermekte ve almakta olabilir. Bazı Kovaların telgraf çekmek için telgraf makinesine ihtiyaçları yoktur.

     Bununla birlikte onların düşüncelerinde batıl olan hiçbir şey de yoktur, ister müzisyen, isterse mekanik olsun, gerçek bir kova bilim adamı konuyu keskin zekâsının süzgecinden geçirmeden hemen sonuca atlamaz. Bununla birlikte, bir fikri kafasında geliştirdiği zaman o fikir beynine kesinlikle yerleşir kalır. Kesinlikle diyorum. Toplumda ve hükümette değişikliği çok sevdiği kadar, herhangi bir kişi hakkındaki düşüncelerinde bir milim değişiklik yapmayacaktır. Dünyanın ilerlemesi konusunda tamamiyle açık fikirlidir. Gelin görün ki, hiç umulmayacak kadar tutucu olabilen kendi davranışları söz konusu olunca kafası kilitlenir kalır. Bundan anlayabilirsiniz ki, onun liberalizmi kendi çizgileri içinde sınırlıdır. 

       Kovalar yalan söylemeyi ve aldatmayı küçümserler ve borç vermekten de almaktan da kaçınırlar. Parayı size hediye olarak vereceklerdir, ama sakın borç almak istemeyin. Hiç Kova Jack Benny'nin omzuna bir ellilik için dokundunuz mu? Jack olur diyerek sizi şaşırtabilir, ama hemen geri vermeyi sakın unutmayın. Ödenmeyen, ya da geciktirilen bir borç dostluğunuzda derin bir çatlak yaratabilir. Kovalar sözlerini tutar, faturalarını öderler. Başkalarının da aynı şeyi yapmasını beklerler. Taksit hesapları onları hiç de heyecanlandırmaz ve kredi kartları korkutabilir. Ne var ki, bütün bu dürüstlük aşkı bazen tartışılabilecek davranışlara dönüşebilir. Kova, riyadan ve iki taraflı oynamaktan nefret ettiği kadar, sorulan sorulara da öylesine kurnazca cevaplar verir ki, yanıltıcı bir izlenim yaratır. Öyleyken, böyle bir ince aldatmaca yaparken başkasını yakaladığı zaman son derece öfkelenecektir. Açıkça yalan söylemez, ama öyle ustalıkla sizi aldatabilir ki, sürekli vaizliğini yaptığı dürüstlükle en ufak bir ilgisi yoktur. Durmak dinlenmek bilmeksizin gerçeği aramasıyla, kendi niyetlerini gizleme arzusu çelişki yaratır. Kova, kendisi hakkındaki gerçeği öğrenmek istiyorsa, bu dengesizliği kabul etmesi gerekir. 

Kova Burcu Süprizlerle Doludur

  Uranüslülerin sık sık düşmanca eleştirilere hedef olmalarının bir başka nedeni de, sürprizlerle dolu olmalarıdır. Sizi batıya doğru yöneltip, sonra birden bire dönerek, hiçbir uyarıda bulunmadan, doğuya doğru yürür giderler. Kovanın, ne yapacağını size bildirmemek konusunda inatçı bir tutumu vardır. Bir arkadaşımın Şubat doğumlu babası, eşinin fırının çekmemesinden yakınmalarına haftalarca aldırmamıştı. Gazetesine kapanmış ve kadının çaresizlik içindeki şikâyetlerine kulaklarını tıkamıştı. Sonra bir gün aniden bir kamyon yanaştı, hamallar yepyeni bir fırını kamyondan indirip, eşinin şaşkın bakışları altında mutfaktaki yerine yerleştirdiler. Oysa eşi Ondan böyle bir davranış beklemeyi öğrenmiş olmalıydı. 

     Kovanın insanlara güvenmesi kendiliğinden olmaz. Önce kafanızdan geçenleri ve hattâ mümkünse, sizin ruhunuzu öğrenmesi gerekir. Her sözünüzü, her hareketinizi inceleyen dikkati altında huzursuz olmak işten bile değildir. Bütün bunların bu dikkatli kafada ilerde kullanılmak üzere dosyalandığını hissedersiniz. Öyledir de. Zaman zaman hayal sisleri içine dalmış gitmiş gibi görünürse de buna inanmayın. Belki size kaç tane kirpiğiniz olduğunu söyleyebilir. Uranüslünün sizi yüzünüze bakarak değerlendireceğini asla beklemeyin. Doğal nezaketi Uranüs ışığını tepeden tırnağa üstünüzde parlatmasına hiçbir zaman engel olmaz. O yüzün ardında ne olduğunu bilmek ister ve bunu öğrenmek için bazı son derece sıkıntı verici sorular sorar. Ne var ki bir kez sizi kabul ettikten sonra size sadık kalacağını, en habis dedikodularla bile dostluğunun sarsılmayacağını bilmek sizi biraz rahatlatır. Gerçek dostu iseniz düşmanlarınızın kötü fısıltılarına inanmayacak, bununla birlikte kuşkusuz sırf merakından bunlara kulak verecektir. Şundan da emin olun ki, son analizini yaparak hakkınızdaki kararını kendisi verecektir. 

      Kovalar dünyanın en iyi hafızasına sahip değillerdir, ama pek fazla hafızaya da ihtiyaçları yoktur, çünkü bir çeşit görünmez antenle öğrenmek istedikleri şeyleri sanki havadan kaparlar. Hiç bir zaman ihtiyaç duymayacakları bilgilerle ne diye akıllarını karıştırsınlar, nasıl olsa osmozlarıyla istedikleri her şeye erişip elde edebildikten sonra? Bunların alışverişten eve listedeki en önemli şeyleri alarak dönmeleri olasıdır. Çünkü, kendilerine göre pek de önemli olmayan şeyleri hatırlamak zahmetine katlanamazlar. Tipik bir kova efsanevi dalgın profesörün timsalidir. Öğleyin City Squire motelinin önünde karısıyla buluşmayı kararlaştıran birini tanıyorum. Ancak oraya erken gelmiş ve eski bir arkadaşına rastlamıştı. (Kovalar her zaman eski arkadaşlarına rastlarlar, ister Afrika'da isterse Aleutian adalarında olsun, mutlaka tanıdıkları birini bulacaklardır.) Eşi gülerek yaklaşırken, Uranüslü arkadaşıyla derin bir sohbete dalmıştı... Eşi iyice yaklaşınca ona boş boş bakmış, nezaketle şapkasını çıkartıp selâm verdikten sonra dönüp arkadaşının koluna girmiş ve derin sohbetini sürdürerek caddeden aşağı yürüyüp gitmişti. Öfke ve düş kırıklığı içindeki kadıncağız yalnız ve unutulmuş bir halde o köşe başında kalakalmıştı.

Ayrıntılı Kova Burcu Analizi

     Kovanın çevreye bakış açısı o kadar geniştir ki, doğum haritasında başka gezegenlerden ciddi etkiler almadıkça, ön yargılı olanına pek rastlamazsınız. Böyle birine rastladığınız zaman kendisine ön yargılı olduğunu söyleyince derinden sarsılacaktır. Kardeşlik içgüdüsü o kadar güçlüdür ki, kırk yılda bir hoşgörüsüz davrandığı zaman, sadece bunun farkında olmamakla kalmaz, bu sözcükten de nefret eder. Genelde herkes Onun kız ya da erkek kardeşidir. Sembolik kovasıyla zengin ve fakir çevrelerde dolaşarak kovasına bilgi suları doldurup boşaltır, arada sırada kış uykusuna dalanlar müstesna. Ancak bunların da gizlenme devreleri uzun sürmez. Onu özleme fırsatını bulamadan, Kova tekrar dönüp toplum içindeki turlarını sürdürür. Yalnızlığa çekildiği zaman onu rahatsız etmeye kalkışmayın sakın. Yalnız kalmak istediği zaman, yalnız kalmak istiyordur. Toplumdan bütün bütün çekilmez; aniden herkesin bilmediği bir telefon numarası almak gibi bir hevese kapılsa bile... Adresi değişmemiştir; kendisi de... İnsanlardan asla uzun süre kopamaz. Siz Onu aramazsanız çok geçmeden o gene her zamanki tetikte ve meraklı haliyle şehirde dolaşmaya başlayacaktır.


     Genelde, bir Kovadan kesin bir randevu almak kolay değildir. Belli zamanlarda belli görev ve zorunlulukla bağlanmaktan hoşlanmadığı için, randevusuna sadık kalmayacaktır. Rastgele bir, "Seni ararım — belki Salı günü belli bir saatte toplanır" deyip geçmeyi tercih eder. (Bazen gelecek haftanın ikinci Salısını kastediyordur!) Bununla birlikte, işi sıkı tutmayı başarabilmişseniz ve belli bir saate sizinle buluşacağına söz verdiyse mutlaka orada olacaktır. Bundan emin olabilirsiniz, hattâ isterseniz saatinizi ayarlayın ve kendiniz geç kalmamaya bakın. Yolda gelirken kaçırılmadıkça, mutlaka gelecektir."(Bir Kova olduğu için, kaçırılabilir de, bunların başına her zaman her şey gelebilir. Her şey.) 

   Kovanın düşüncesini içtenlikle söylemesini bekleyebilirsiniz, ancak, sizin nasıl düşünmeniz ve kendi hayatının nasıl yaşamanız gerektiğini dikte etmeye kalkışmaz. Buna karşılık, Onun nasıl düşünmesi ve yaşaması gerektiğini söylemenize izin vermeye de yanaşmaz. Koç, Aslan ve ikizlerin aksine, fikirlerini başkalarına zorla kabul ettirmek hevesinde değildir. Kova felsefesine göre, herkesin kendi işi gücü, kendine has özlemleri vardır. Herkes kendi müziğine göre dans eder ve kişiliğe saygı gösterilmesi gerekir, ilginçtir ki, dünya Kova çağına doğru hareket ettiğine göre, yeni dönemin habercileri çiçek çocukları ve hipiler oluyor. Abartılı bir deyimle, bunlar düpedüz Kova ideallerini aksettirmektedir : Eşitlik -- kardeşlik — herkese sevgi — yaşa ve bırak yaşasın — gerçeği ara — deneyim — düşünmeye çekilmek.

   Kovanın bir amaç uğruna ateşli bir savaş verdiğini pek göremezsiniz. Kendi prensiplerince yaşar ve bununla yetinirler. Bırakın Koç, Akrep, Aslan ve Yay burcundakiler kılıçlarını çeksinler ve ezilmişleri kurtarmak için şanla şerefle savaşsınlar. Uranüslüler ihtilâlin sebebini araştırmak, insanların dertlerini dinlemek, karşılıklı anlayışı paylaşmakla, başka hiçbir şey yapamayacak kadar meşguldürler. Kova şiddetle değişime inanır ama şiddeti başkalarına bırakır, ne manen ne de fizikçe korkaktır. Sadece savaşa göre ayarlanmamıştır. Farkında olmadan bir savaşa yakalanınca ya körü körüne kargaşaya katılır, ya da çatışmayı bitirmek için şartlara razı olur. Tepkisi önceden kestirilemez, ama kesin olan bir tek şey vardır. Ertesi gün de düşüncesi değişmeden eskisi gibi kalacaktır. Tartışma yeteneği olan herkes onunla en iyisini yapabilir, çünkü bir zekâ çatışmasında Onun dikkati kolayca kestirme yola yönelir. Kova en iyi şapkası yanındayken savaşır. Şapkasını başına giydiği gibi gider. Bununla birlikte bir şeye kesin inanınca, gerçeğe saygı duyan kafası, çirkin çatışmalardan hoşlanmasa da, inancından bir santim bile sapmaz. Dünyanın bütün bağırıp çağırmaları ve manevi baskıları Onu bağımsız fikirleriyle kendi yoluna gitmekten alıkoyamaz, çevresinde çepeçevre donanma fişekleri patlasa bile, iki Kova Başkan -Abraham Lincoln ve Franklin Roosevelt- bu prensibi kusursuz bir şekilde gözler önüne seren örneklerdir. Her ikisinde de fikirler aynı derecede orjinal ve çarpıcı şekilde herkesinkinden ayrıdır. Kişisel teorilerde saldırgan zorlamalar yoktur, ama gene de işbirliğinden yoksun kalınmasına ve zorlu muhalefete rağmen, zamanlarında çok köklü reformlar yapılmıştır.

Kova Burcu Analizi


    Buraya kadar, Kovaların her zaman durumları, arkadaşları ve yabancıları incelediklerini söyledik. En ufak bir incelik göstermeden, doğrudan özel duygularınızın kalbini nişan alan sorular sormaya başlaması rahatsız edici olabilir. Bilmecenin o kadar karışık almadığını anlayınca da sıkılmaya, Hattâ sinirlenmeye başlar. Tam, dünyanın en önemli kişisi olduğunuza sizi inandırmışken, Kovanın bu mikroskobik inceleme oyunundan sıkılıp başka bir ilginç kişiye dönüvermesin-den daha küçültücü bir şey olamaz. Acı verir. 

    Arkadaşlığa düşkünlüklerine karşın, yakın dostlarının sayısı fazla değildir, ilişkilerinde kaliteden çok fazlalık ararlar ve devamlı bir ilişkiye belli bir süreden daha fazla bağlı kaldıkları pek görülmez, ilerdeki köşe başında keşfedilecek o kadar çok şey vardır ki, tamamiyle bir iki arkadaşlığa bağlı kalamazlar. Kişiye önem vermeyen böyle bir insana duygusal bir yaklaşımda bulunmanın pek yaran yoktur. Ama Onun kalbine hitap etmişseniz (bu salt duygusallıkla aynı şey değildir) bisikletinden inerek, dönüp ne kaçırdığını anlamaya gelecektir. 

    Uranüslüyü garip bir yalnızlık çevreler ve çoğunlukla insanlar tarafından yanlış anlaşılır. Çünkü insanlık henüz Kova Ütopyasını anlayacak düzeye erişmemiştir. Kova Burcu insanı gelecekte yaşadığı ve kısa sürelerle şimdiki zamana döndüğü için, dünyevi yaratıklara düpedüz kaçıkmış gibi görünebilir. Kova bunu hisseder, bu da onun başkalarından ayrı kalma duygusunu büsbütün derinleştirir. Ama başkalarının kendisine ayak uyduramaması, Onun düşüncesine göre, geriye dönüş yapması için bir sebep olamaz. Böylece, biz zavallı ölümlüler orada ne aradığına şaşıp kalırken, kendi yalnızlık bulutlan arasında dolaşır durur. Astroloji bize "Kovanın düşünce düzeyine dünyanın elli yıl sonra erişeceğini" öğretir. Bu doğru olabilir, ancak Uranüslüyle biz diğer insanların bugün aramızda varolan anlaşmazlığı kesinlikle  azaltmaz. Bu burç dahiler burcu olarak bilinir ve öyledir de.. Çünkü ünlülerin yüzde yetmişi ya Kova burcundan, ya da yükselen burcu Kova olanlardır, öte yandan akıl hastanelerine kapatılanların ya da sürekli bir psikiatrist tedavisine girenlerin çok büyük bir yüzdesi de gene Kova burcundan olanlardır. Dahilikle delilik arasında ince bir çizgi vardır, derler ya; Kova arkadaşlarınız da bazen hangi tarafta olduklarım merak etmenize neden olurlar. Bu karışıklık büyük ölçüde insanlığın kehanet sahiplerini küçümseme eğilimine bağlıdır. Bilinen sözler vardır; "Fulton'a ve buharlı gemisine güldüler," "Edison'un geri zekalı olduğuna sandılar," "Louis Pasteur'ü akıl hastanesine kapatmak istediler," gibi. Bunlar, sezgileri daha yüksek düşünce seviyesine ayarlanmış olanlara karşı materyalist dünyanın takındığı tavrı gösteren örneklerdir. Kovalar soğukluğun, pratikliğin ve eksantrik dengesizliğin garip bir karışımıdır. Akıl hastalarına karşı iç güdüsel bir yakınlık duydukları görülür. Hemen hemen her Kovanın akıl hastalarını sakin bir şekilde konuşarak büyük ölçüde yatıştırdığı tuhaf bir gerçektir, isterik insanları ve korku içindeki çocukları sakinleştirmekte şaşılacak bir ustalık sahibidirler. Kendi yüzeysel görünümünün altında güçlükle gizleyebildiği çok bozuk sinir sistemi böylesine derin bir anlayışa neden olmaktadır.


Uranüsün Kova Burcuna Etkisi


     Kovanın gözlerindeki o acayip, uzak bakışa dikkat edin. Sanki sizin anlayamadığınız bir çeşit sihirli, esrarengiz bilgiler gizli. Kova gözleri, rüya ülkelerinde dolaşıyormuş gibi bir ifadeyle, tipik bir anlaşılmazlıkla doludur ve çoğunlukla  (her zaman değil) mavi, yeşil ya da gri olurlar. Saçlar ekseriya düz ve yumuşak, san, kumral veya açık kahverengidir. Yüz beyaz ve boy genelde ortanın üstündedir. (Bununla birlikte, tabii ki soya çekim her burcun görünüşünü değiştirebilir.) Dikkat ederseniz, profilde göze çarpan bir asalet vardır. Uranüs yüzleri kalemle çizilmiş gibidir, altın paralar üstündeki Roma imparatorlarını hatırlatır. Gerçek Kovalar bir sorun üstünde düşünürken veya bir soru sorunca çoğunlukla başlarını eğerler. Baş hemen öne düşer ya da yana yatar ve sizin tepkinizi bekler. Tuhaftır ki, Uranüsün iki cinsliliğine bağlı olarak, erkeklerde geniş kalçalar gibi kadın özellikleri, kadınlarda da geniş omuzlar gibi erkek özellikleri görülür. 

     Özgürlüğü seven Uranüslüler son derece komik, aksi, özgün, kendini beğenmiş ve bağımsız olabilirler. Ama, politik, nazik, sevimli ve çekingen de olabilirler. Kova hemen çaresiz bir şekilde kalabalığın güvenliğini arar ve arkadaşlığa sığınır. Sonra da yalnızlığın karanlık, kasvetli büyüsüne düşecek ve kesin olarak yalnız kalmak isteyecektir. Ne var ki, ister kalabalığa karışsın, isterse yalnızlığa çekilsin, herkesinkinden derin ve hızlı olan keskin sezgisini muhafaza edecektir. Uranüs Kovayı doğal olarak asi yapar. O, içgüdüsel olarak eski örf ve adetlerin yanlış olduğunu ve dünyanın, insanlığın şiddet yoluyla ve ihtilalci bir değişikliğe ihtiyacı olduğunu hisseder.  (Buna karşın, eğer politikacıysa, zamanı gelmeden görüşlerini açıklamayacak ve stratejisini bozmayacak kadar akıllıdır.)

Kova Burcu Meslekleri

   Bu hava burcunda doğan insanları sık sık arkadaş sözcüğünü kullanmalarından tanıyabilirsiniz. Kova burcu Franklin Roosevelt ocak başı sohbetlerine hep "Arkadaşlarım..."diye başlardı. Bir gönül ilişkisi sona ererken tipik Kova, "Arkadaş kalamaz mıyız?" diye soracaktır. Kova ne yorgundur, ne de saf; ne heveslidir, ne de bıkkın. Sürekli denemeleri Onun bir sonraki bilinmeyeni inceleme merakını uyandırabilir ve bu bir sonraki bilinmeyen de siz olabilirsiniz. Ya aklı sizden bir milyon mil uzaktaymış gibi görünen, ya da görünmeyen bir mikroskop altında sizi didik didik inceleyen kişi herhalde bir Kovadır. Bütün bu hareketli, gurur okşayıcı meraktan sonra, Onun sizinle olduğu kadar, köşedeki polisin, barmenin, kominin, gece kulübündeki şarkıcının ve o komik evde oturanların özel hayatlarıyla da aynı derin merakla ilgilendiğini anlayınca bozulabilirsiniz. Politika Onu büyüler, spor aklını başından alır ve çocuklar büyük merakını uyandırır. Ama, atlar, otomobiller, yaşlı insanlar, tıptaki yeni buluşlar, yazarlar astronotlar, alkolikler, piyanolar ve dualar da öyle. Tabii, beyzboldan ve merhum Louis Armstrong'dan söz etmeye hiç gerek yok.  Bu kalabalığa katılmaya ve gururunuzu çöp sepetine atmaya razı olun, yoksa Onun soğuk ve yalnız size ait olmayan yaklaşımı hiç kuşkusuz gururunuzu incitecektir.

Kova Burcu Genel Özellikleri


  Pek çok kişi gökkuşağına bayılır. Çocuklar dilek diler,ressamlar resmini yapar, hayalperestler peşinden koşar, ama Kova herkesten ilerdedir. O gökkuşağının üstünde yaşar. O gökkuşağını didik didik edip her bir parçasını, her bir rengini ayrı ayrı inceler ve gene de ona inanır. Böyle bir şeyin aslının ne olduğunu öğrendikten sonra ona inanmak pek kolay değildir. Adresi parlak mavi posta koduyla yarın diye yazılmış olsa bile, kova aslında bir realisttir.

     Kova burcundan Lewis Carroll'un eseri Harikalar Diyarı'nın esrarı içindeki şaşkın Alice gibi, Uranüslülerin hiç beklenmeyen davranışlarına her zaman için hazır olmak zorundasınız. Yapı olarak genelde halim selim olan Kovalar gene de halka mal olmuş fikirlere karşı çıkmaktan zevk alırlar ve fırsat buldukça tutarsız davranışlarıyla, örf ve âdetlere daha bağlı insanlarda şok yaratmaktan gizli bir haz duyarlar. Bu normalde yumuşak konuşan nazik yaratıklar hiç beklenmeyen zamanlarda en şaşırtıcı sözler ve hareketlerle sizi elektrik çarpmışa çevirebilirler. Tipik bir Uranüslü yarı Albert Schwitzer, yarı Mickey Mouse'tur. Ayaklarına sandallar, çizmeler, bağlı ayakkabılar ya da mokasenler giyebilirler ama bunları uygun yerlere giyip giymediklerine pek aldırmazlar. O aklına estiği zaman çıplak ayakla çıkagelir ve siz Ona gülerken O da size güler. Kovalar, uyumlu olmayı reddettiklerini göstermek için, ekseriya bilerek ve isteyerek acayip şeyler yaparlar.