Kova Burcu Analizi


    Buraya kadar, Kovaların her zaman durumları, arkadaşları ve yabancıları incelediklerini söyledik. En ufak bir incelik göstermeden, doğrudan özel duygularınızın kalbini nişan alan sorular sormaya başlaması rahatsız edici olabilir. Bilmecenin o kadar karışık almadığını anlayınca da sıkılmaya, Hattâ sinirlenmeye başlar. Tam, dünyanın en önemli kişisi olduğunuza sizi inandırmışken, Kovanın bu mikroskobik inceleme oyunundan sıkılıp başka bir ilginç kişiye dönüvermesin-den daha küçültücü bir şey olamaz. Acı verir. 

    Arkadaşlığa düşkünlüklerine karşın, yakın dostlarının sayısı fazla değildir, ilişkilerinde kaliteden çok fazlalık ararlar ve devamlı bir ilişkiye belli bir süreden daha fazla bağlı kaldıkları pek görülmez, ilerdeki köşe başında keşfedilecek o kadar çok şey vardır ki, tamamiyle bir iki arkadaşlığa bağlı kalamazlar. Kişiye önem vermeyen böyle bir insana duygusal bir yaklaşımda bulunmanın pek yaran yoktur. Ama Onun kalbine hitap etmişseniz (bu salt duygusallıkla aynı şey değildir) bisikletinden inerek, dönüp ne kaçırdığını anlamaya gelecektir. 

    Uranüslüyü garip bir yalnızlık çevreler ve çoğunlukla insanlar tarafından yanlış anlaşılır. Çünkü insanlık henüz Kova Ütopyasını anlayacak düzeye erişmemiştir. Kova Burcu insanı gelecekte yaşadığı ve kısa sürelerle şimdiki zamana döndüğü için, dünyevi yaratıklara düpedüz kaçıkmış gibi görünebilir. Kova bunu hisseder, bu da onun başkalarından ayrı kalma duygusunu büsbütün derinleştirir. Ama başkalarının kendisine ayak uyduramaması, Onun düşüncesine göre, geriye dönüş yapması için bir sebep olamaz. Böylece, biz zavallı ölümlüler orada ne aradığına şaşıp kalırken, kendi yalnızlık bulutlan arasında dolaşır durur. Astroloji bize "Kovanın düşünce düzeyine dünyanın elli yıl sonra erişeceğini" öğretir. Bu doğru olabilir, ancak Uranüslüyle biz diğer insanların bugün aramızda varolan anlaşmazlığı kesinlikle  azaltmaz. Bu burç dahiler burcu olarak bilinir ve öyledir de.. Çünkü ünlülerin yüzde yetmişi ya Kova burcundan, ya da yükselen burcu Kova olanlardır, öte yandan akıl hastanelerine kapatılanların ya da sürekli bir psikiatrist tedavisine girenlerin çok büyük bir yüzdesi de gene Kova burcundan olanlardır. Dahilikle delilik arasında ince bir çizgi vardır, derler ya; Kova arkadaşlarınız da bazen hangi tarafta olduklarım merak etmenize neden olurlar. Bu karışıklık büyük ölçüde insanlığın kehanet sahiplerini küçümseme eğilimine bağlıdır. Bilinen sözler vardır; "Fulton'a ve buharlı gemisine güldüler," "Edison'un geri zekalı olduğuna sandılar," "Louis Pasteur'ü akıl hastanesine kapatmak istediler," gibi. Bunlar, sezgileri daha yüksek düşünce seviyesine ayarlanmış olanlara karşı materyalist dünyanın takındığı tavrı gösteren örneklerdir. Kovalar soğukluğun, pratikliğin ve eksantrik dengesizliğin garip bir karışımıdır. Akıl hastalarına karşı iç güdüsel bir yakınlık duydukları görülür. Hemen hemen her Kovanın akıl hastalarını sakin bir şekilde konuşarak büyük ölçüde yatıştırdığı tuhaf bir gerçektir, isterik insanları ve korku içindeki çocukları sakinleştirmekte şaşılacak bir ustalık sahibidirler. Kendi yüzeysel görünümünün altında güçlükle gizleyebildiği çok bozuk sinir sistemi böylesine derin bir anlayışa neden olmaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder