Kova Burcunun Sevmediği Şeyler

    Uranüsün konsantrasyon gücü korkunç olabilir. Aynı zamanda,çevrelerinde dönen işleri ve isterlerse, bunların arkasındakileri bir radar ekranı gibi kapma yetenekleri vardır. Hararetli bir tartışmaya kendilerini kaptırmışken, eğer radarlarını ona göre ayarlamayı akıllarına koymuşlarsa, odanın öbür yanında neler olup bittiğini hiç kaçırmadan tartışmayı sürdürebilirler. Bazen Kovanın söylediğiniz bir şeye hiç dikkat etmediğine yeminler edebilirsiniz. Bir de bakarsınız ki, ertesi gün o söylediğiniz şeyi size teyp gibi aynen tekrarlıyor. Eşini caddenin üstünde tek başına bırakıp giden o dostum gibi bazen dalgınlığa kapılsa bile, Uranüslünün unutkan görünürken tepeden tırnağa bilgi edinme yeteneğini sakın küçümsemeyin. 

      Kova erkek ve kadının düşündükleri şeyler daima yarın için bir ipucudur. Uranüsün bilinmeyene kendini kaptırma ve mistik sırları hiç uğraşmadan algılama konusundaki korkunç yeteneği Ona garip ve yüksek derecede bir ruhsal kehanet sezgisi sağlar. Daha telefonu çalmadan açan ve dahası, tek kelime konuşmadan hattın öbür ucunda kim olduğunu bilen birini tanıyorum. Abraham Lincoln kendi ölümü hakkında şaşırtıcı ayrıntılarla bazı şeyleri sezmişti. Hemen hemen her Kovanın sizin içinizdeki özlemleri anlamasını sağlayan eşsiz bir hassasiyeti vardır. Hiç konuşmadan, sizin bile farkında olmadığınız ruhunuzun derinliklerindeki bir ihtiyacınızı anlar. Kova, bu sihirli anteni kullanarak görünmeyen bir elektrik akımıyla kendi düşüncelerini de karşısındakine geçirebilir. Telefonda konuşurken uzun bir sessizlik olunca, siz Onun uyuduğunu sanırken, O bir takım titreşimler göndermekte ve almakta olabilir. Bazı Kovaların telgraf çekmek için telgraf makinesine ihtiyaçları yoktur.

     Bununla birlikte onların düşüncelerinde batıl olan hiçbir şey de yoktur, ister müzisyen, isterse mekanik olsun, gerçek bir kova bilim adamı konuyu keskin zekâsının süzgecinden geçirmeden hemen sonuca atlamaz. Bununla birlikte, bir fikri kafasında geliştirdiği zaman o fikir beynine kesinlikle yerleşir kalır. Kesinlikle diyorum. Toplumda ve hükümette değişikliği çok sevdiği kadar, herhangi bir kişi hakkındaki düşüncelerinde bir milim değişiklik yapmayacaktır. Dünyanın ilerlemesi konusunda tamamiyle açık fikirlidir. Gelin görün ki, hiç umulmayacak kadar tutucu olabilen kendi davranışları söz konusu olunca kafası kilitlenir kalır. Bundan anlayabilirsiniz ki, onun liberalizmi kendi çizgileri içinde sınırlıdır. 

       Kovalar yalan söylemeyi ve aldatmayı küçümserler ve borç vermekten de almaktan da kaçınırlar. Parayı size hediye olarak vereceklerdir, ama sakın borç almak istemeyin. Hiç Kova Jack Benny'nin omzuna bir ellilik için dokundunuz mu? Jack olur diyerek sizi şaşırtabilir, ama hemen geri vermeyi sakın unutmayın. Ödenmeyen, ya da geciktirilen bir borç dostluğunuzda derin bir çatlak yaratabilir. Kovalar sözlerini tutar, faturalarını öderler. Başkalarının da aynı şeyi yapmasını beklerler. Taksit hesapları onları hiç de heyecanlandırmaz ve kredi kartları korkutabilir. Ne var ki, bütün bu dürüstlük aşkı bazen tartışılabilecek davranışlara dönüşebilir. Kova, riyadan ve iki taraflı oynamaktan nefret ettiği kadar, sorulan sorulara da öylesine kurnazca cevaplar verir ki, yanıltıcı bir izlenim yaratır. Öyleyken, böyle bir ince aldatmaca yaparken başkasını yakaladığı zaman son derece öfkelenecektir. Açıkça yalan söylemez, ama öyle ustalıkla sizi aldatabilir ki, sürekli vaizliğini yaptığı dürüstlükle en ufak bir ilgisi yoktur. Durmak dinlenmek bilmeksizin gerçeği aramasıyla, kendi niyetlerini gizleme arzusu çelişki yaratır. Kova, kendisi hakkındaki gerçeği öğrenmek istiyorsa, bu dengesizliği kabul etmesi gerekir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder