Kova Burcu Çiçeği

     Kovalar idealist olmakla iyi puan alırlar; ama, gerçek idealizm kusursuz sadakati ve iyimserliği içerdiği için, belki de bu iyi puanlar biraz fazladır. Uranüslü, kaybedilmiş davalarla uzun süre kendini aldatmayacak kadar akıllıdır. O, arzulanan şeylerin çoğunun, çok yakından incelediği ve halâ çok sevdiği gök kuşağı gibi hayal ürünü olduğunu bilir. Gelenek, görenek ve otorite Onu hiç etkilemez. Bunlara kibarca saygı gösterirse de, bunlar Onun aldatıcı, çarpık ve mantık dışı durumları açığa çıkarma yolundaki önüne geçilmez hevesine engel olmaz.

    Kovanın kafası ve bedeni rüzgar gibi özgür olmalıdır. Kovayı bir yere bağlamaya çalışmak, kelebeğin uçmasına engel olmaya, bahar esintisini dolaba hapsetmeye, ya da kış rüzgarını şişeye kapatmaya çalışmaya benzer. Bu yapılamaz; hem dünyada kim böyle bir şeyi denemek ister? Gerçi o, zamanının çok ilerisindedir ve Onun görüş açısını yakalamakta zorluk çekersiniz, ama bunu bir denemekte gene de yarar vardır. Denedikçe şaşkınlığınız artsa bile, biraz da akıllanırsınız. Kova burcunun çiçeği "defodil"dir. "daffy" yani "kaçık" sözcüğünün nereden geldiğini şimdi anladınız sanırım. 

    Kovanın ruhu ne yapacağı belli olmayan, şiddetli değişiklik gezegeni Uranüs tarafından sürekli olarak parçalanır. Bu da Onun elektrik mavisi bir berraklıkla ileriyi, geleceği görmesini sağlar. Kovanın metali olan uranyum bile gerçekte bir metal olmayıp radyoaktif kimyevi bir maddedir ve ancak bileşimler halinde bulunur. Atomik araştırmalarda önemli bir maddedir ve sürekli bir şekilde bölünerek çoğalır. Parlak şimşeğin sekiz keskin ışınının manyetik haşmeti Kovanın safirinde yansıyarak, Onu tanımaya çalışanlara sırlarını açıkça gösterebilir. Ancak, çok eskiden Satürnün bilgeliğinden ilham almış olan yalnız kalbinin derinliklerini, eğer siz de gelecekte yaşamıyorsanız, ancak bir an için görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder